Наркопласьор не иска да стои в ареста, защото имал две язви, а намалените дози метадон му секнали апетита. 27-годишният Фечри Чакъров беше арестуван на 20 юни по време на полицейска акция. Тогава в двора на къщата му на ул.“Видин“ 19 спецполицаи намериха две спринцовки от току-що инжектиран хероин на двама мъже на по 35 години от Велико Търново, които бяха задържани на излизане от схлупеното жилище. При обиска в постройката до Медицински център „Д-р Щерев“ бяха намерени още 15 грама марихуана, 200 грама хероин, прозрачен плик с амфетамин на хапчета и 890 кутии цигари без бандерол.
При вида на полицаите 62-годишната майка на Фечри припадна, което наложи да бъде повикана линейка, за да й се окаже помощ. Малко по-късно синът й бе задържан първоначално за 72 часа, а от 26 юни е вкаран за постоянно в ареста.
Вчера Фечри поиска от Окръжния съд мярката му задържане под стража да бъде променена в домашен арест или подписка, защото е болен. Адвокатът му се опита да обясни на съда, че до момента експертизата не е доказала, че намереният бял прах е хероин, а хапчетата амфетамин. Цигарите пък били на родителите му, които се занимавали с нелегална търговия с безакцизни стоки.
Според прокурора по делото искането е неоснователно, защото Фечри е получавал медицинска помощ в ареста. Колкото до намаления метадон, обвинителят посочи, че по програмата за лечение това е задължително изискване за постепенно отказване от наркотиците.
В крайна сметка съдът остави в ареста Фечри с мотива, че вече има шест присъди за наркотици, цигари без бандерол и побой и на 22 март 2013 година за последно е бил освободен от затвора, където е лежал 6 месеца за държане на марихуана.
Междувременно, докато Фечри е в ареста, баща му върти яка търговия с цигари. По информация на полицията на 30 юли 74-годишният Фикрет Ч. бе задържан на Кооперативен пазар с девет стека турски цигари без бандерол. При обиск в къщата му на ул.“Видин“ бяха намерени още 359 кутии за 2692 лева.