Придобилият скандална известност у нас германец Ник Щайн пак събира пари за ново предаване, този път в Русенско, биха тревога вчера от сайта на партия ГЕРБ. До тях сигналът дошъл от кметицата на Брестовица, която разказала, че Щайн е предлагал на местни земеделци да станат спонсори за негово ново телевизионно предаване. Казал, че ще го прави по Нова телевизия.
От телевизията категорично отрекли да имат нещо общо с Ник Щайн. „Потърсих го, обадих му се и говорихме. Той се извини и каза, че явно е объркал думата, защото е германец и всъщност имал предвид „друга“ телевизия“, обясни кореспондентката на Нова Олга Василева. Какви са плановете на Ник Щайн, тепърва ще става ясно.
„Моля да се пазите от него и да не му предоставяте пари под никакъв предлог“, апелират от ГЕРБ.
Щайн е роден през 1973 година в Източна Германия. Повече от двадесет години се подвизава у нас. Около 1994-1995 година Ник Щайн работеше като радиоводещ и в Русе, в несъществуващото вече радио „Пристис“.
Немецът обаче натрупа наистина скандална слава - преди повече от 10 години бе обвинен в измама, а през 2004 година Софийският районен съд го осъди условно за това, че е завлякъл хазайката си, лекарка от Бърза помощ и бизнесмен, представяйки се за служител от немското посолство.
Името му нашумя и покрай закриването на телевизия „Ден“ в Търговище, където Щайн работеше преди години. Телевизията бе спряна от СЕМ заради предавания на Щайн, насаждащи етническа вражда.