Софиянецът Таско Цанчев Тасков ще бъде главен съдия на мача „Левски“-“Дунав“ /неделя, 17.45 часа/. Помощници на Тасков по тъчлиниите ще бъдат Димитър Стоилов и Николай Георгиев, а зад вратите - Петър Доровски и Георги Иванов. За съдийски наблюдател е определен Мартин Богдев.
Скандалният Тасков се завърна в съдийството през март тази година, след като изтърпя наложеното му от БФС няколкомесечно заточение. Изгнаникът изгоря в първия четвъртфинал за купата на България през миналата година между „Литекс“ и „Левски“. Съдийската комисия спря правата му за „неопределено време“, а Тасков застана като Матросов на амбразурата и изрече прочувствено: „Допуснах грешки и е нормално да бъда наказан. Отменихме редовен гол на „Левски“, след това подминахме дузпа за „Литекс“. Моите извинения!“
Таско отнесе шамари и през декември 2012 година, когато бе наказан с лишаване на права за 6 мача. Той не отсъди стопроцентова дузпа за „канарчетата“ в мача на „Ботев“ /Пд/ срещу „Лудогорец“ в Пловдив, а после им отмени гол заради засада, маркирана от помощника му Трифонов. Тогава бе наказан с последно предупреждение за изваждане от ранглистата. Всъщност, през лятото на тази година бе поставен на осмо място в най-новата листа на елитните български рефери. 
Тасков има и крехка русенска връзка. Като юноша бледен той бе привлечен в „Дунав“ по времето, когато президент на клуба беше Севдалин Петров. Снажният централен нападател обаче така и не успя да впечатли с изявите си, а след като разбра, че няма да стане футболист от класа, реши, че ще по-добре да търси късмета като рефер. А съдийската му биография дотук показва, че обикновено допуска грешки в полза на по-могъщите и влиятелни клубове.