Научете децата си на думите „извинявай“, „благодаря“, „прости ми“, за да станат достойни хора. Така д-р Нина Радкова изпрати у дома голямото семейство на Севдие и Ерхан Ахмедови и техните четири рожби Енес, Ранес, Бенет и Севи.
Бебетата проплакаха в Русе на 9 септември и всички тежаха под килограм и половина - нещо напълно нормално за многоплодна бременност. Благодарение на професионализма на неонатолозите в АГ-комплекса великолепната четворка вече е наддала, всички са прехвърлили критичната граница от 2 кг и са готови за семейни грижи.
Енес и Ранес бяха изписани малко по-рано и вече са успели да покажат на родителите си що е то безсънни нощи, но днес дойдоха с мама и татко да посрещнат Бенет и Севи, които дооформиха картината на многолюдно семейство.
Все още не съм получила социална помощ за раждането, но сме подали документи и очакваме, каза мама Севи. Тя и съпругът й очакват и обаждане от Общината за обещаното жилище в квартал „Чародейка“.
Все още се ремонтира, но се надявам да е готово скоро, допълни таткото Ерхан.
Ремонтът всъщност е почти приключил и в четвъртък семейството ще получи ключовете за апартамента, съобщи зам.-кметът Даниела Шилкова.
Раждането на четиризнаците преди 6 седмици се превърна в национална новина и към Севи и Ерхан започнали да пристигат подаръци от цяла България. Пакетите съдържали най-вече дрешки, а фирмата-вносител на бебешките храни „Милупа“ е осигурила млякото им до шестия им месец. Все още нямат количка, а препоръката на лекарите е да се използва всеки слънчев ден за разходка навън.
Имаме нужда от памперси, а бабите ще помагат в отглеждането им, каза мама Севи.