"Черната вдовица" от Волгоград 30-годишната Наида Асиялова сложила хиджаб (забрдка) след като се разделила с първия си съпруг. Това съобщава Lifenews.ru, позовавайки се на разкази на роднини на тероростката. Според тях тя имала нормално детство, била дори твърдеп разкрепостено момиче за родното си село Гуниб. После заминала да учи в Махачкала и получила педагогическа специалност с профил "Изобразително изкуство". Но решила да търси късмета си в Москва. постъпила в турска строителна фирма като преводач. Там се запознала и с бъдещия си съпруг - турчина Мурад Челик, който бил един от собствениците на фирмата.
Направили пищна сватба. Наида изглеждала щастлива, само дето нямали деца. Но роднините не питали - всичко се случва, не искали да тревожат младата жена. За беда фирмата фалирала и Мурад заминал за Турция. От там изпратил писмо, в което заявявал на жена си, че иска развод.

Наида се съгласила, но от този момент се затворила и не след дълго скрила косата си под забрадка. Отслабнала много, а с роднините си почти престанала да общува. За руснака Дмитрий Скоолов се омъжила, но не казала на родителите си. Те разбрали случайно. Самият Дмитрий изчезва мистериозно през юли 2012 г. Родителите му казват, че се чули с него за последно, когато той бил на гости на свои приятели. След което телефонът му замлъкнал. Разследващите терористичния акт, отнел живота на шест души и ранил над 30, предполагат, че Дмитрий се е присъединил към радикалното крило на местна ислямска терористична организация. Нещо повече - той е заподозрян, че е човекът, приготвил тротиловите шашки, с които се взриви Наида.

Има версия, че младата жена е трябвало да извърши терористичния акт в Москва, но в последния момент се насочила към Волгоград. Разследването на жестокото престопление продължава. А депутатът от Руската Дума Владимир Жириновски заяви днес от парламентарната трибуна, че и роднините на терористи трябва да носят отговорност пред закона заради действията на своите близки.