Пешеходната зона по ул. „Александровска“ от ул. „Мостова“ до паметника „Альоша“ е в безобразно състояние - там се движат и паркират автомобили, пейките около дърветата са изпочупени. Освен това никой не се съобразява с велоалеята от едната страна на улицата. 
Това заяви вчера от трибуната на Общинския съвет проф.Николай Михайлов от БСП, който обясни на колегите си, че е бил провокиран да постави проблема заради трагичния инцидент с малкия Паоло в пешеходната зона на Стара Загора.
Проф.Михайлов сезира администрацията и за опасна дупка на ул. „Петлешков“, която стои неремонтирана вече втори месец. Друга дупка, обозначена с кол, боде очите ни на платения паркинг зад съда, добави още общинският съветник и попита какви мерки ще бъдат взети.
Пешеходната зона на „Александровска“ е сигнализирана с пътни знаци и маркировка, които се поддържат, каза в отговор кметът Пламен Стоилов. И поясни, че движение и паркиране на автомобили там се допускат само за зареждане на търговските обекти сутрин от 6 до 9 часа и следобед от 13 до 15 часа. В останалото време влизането на коли е забранено. Според кмета КООРС следи за спазване на този регламент. Той обаче призна, че понеже няма 24-часов контрол, има и нарушения, но на този етап Общината няма възможност да осигури непрекъснато наблюдение на района.
По повод велоалеята на „Александровска“ кметът посочи, че тя не отговаря на нормативните изисквания. Напомни обаче, че Общината е поръчала план за велосипедна мрежа по всички стандарти, част от който предстои да се изпълни по проекта за интегриран градски транспорт.
Стоилов съобщи, че предстои изпочупените пейки да се демонтират и да се заменят с нови. Заместникът му Свилен Иванов пък отговори на питането за уличните дупки. Той обясни, че на „Петлешков“ има вече втора дупка, но те били сравнително безобидни и ще бъдат затворени.
Според Свилен Иванов заради обилните валежи напоследък пропаданията по улиците са зачестили, но по-притеснителни са подземните странични каверни, които са се образували в льоса. Край Гимназията по електротехника например наскоро се отворила дупка, която общинското предприятие ремонтирало. Само 2 дни по-късно същото място пропаднало отново, тогава се установило, че дефектът обхваща близо 3 метра по дължина под платното, без това да е видимо.