Брутално убийство на литовска студентка в германския град Манхайм, извършено преди две седмици, изглежда е решено, коментира немското списание "Фокус".
Заподозрян за престъплението е 40-годишният българин Емил С., който вече е задържан. Предполагаемият убиец е женен и баща на две деца. Той вече е лежал в затвор в България. От прокуратурата заявиха, че мотивът за престъплението е бил "сексуално удовлетворение". Емил С. е убил студентката Габриеле (20). През нощта на 4 октомври тя е била нападната, изнасилена и удушена със собствения ѝ шал в Манхайм. Тялото е открито под мост.
Разследването отнело на полицията две седмици.
ДНК проба доказала, че нашенецът е извършител на зверското престъпление. 40-годишният мъж е пристигнал в Германия през април. Според германските власти той е лежал в затвора в България. В него полицаите открили телефона на Габриеле и флашка с нейни документи.
Преди убийството Емил нападнал и други жени. На 10 август българинът е нападнал, пребил и ограбил 48-годишна жена в град Шпайер в югозападна Германия. Жената била с тежки наранявания.
Три дни преди да бъде задържан, Емил е нападнал и две момичета в Грюнщад. Те са били на 13 и 17 години. По-голямото момиче обаче е успяло да се защити с остър предмет, пише "24 часа".