Отборът на Холандия постигна втора поредна победа на Световното първенство, след като записа успех с 3:2 над Австралия в изключително зрелищен и атрактивен мач от група В.

"Кенгурутата" се представиха отлично в двубоя, като могат да съжаляват, че не взеха поне точка. Срещата започна с натиска на Австралия, но в 20-та минута Ариен Робен се възползва от първата им грешка, за да пробие през центъра и да открие резултата с изстрел по земя. Само 47 секунди по-късно обаче Тим Кейхил изравни резултата с феноменален изстрел от воле, претендент за гол на турнира до момента.

Малко пред почивката обаче Кейхил получи жълт картон и ще пропусне последния двубой на своите от груповата фаза срещу Испания. Точно след почивката официално предупреждение получи и Ван Перси, който също няма да играе в следващия мач на Холандия. Австралийците продължиха с добрата си игра и в 54-та минута стигнаха до пълен обрат, след като Миле Йединак реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Янмаат.

Изравняването отново дойде бързо, като в 58-та минута Ван Перси се възползва от добро подаване и разстреля вратаря на съперника. 10 минути по-късно Мемфис Депай оформи крайното 3:2 в полза на Холандия с далечен изстрел. До края Робен и Найджъл де Йонг имаха добри възможности да вкарат нов гол за "оранжевите", но пропуснаха.

След този двубой Холандия вече има шест точки и остава на начело в групата, докато Австралия все още няма спечелена точка в Бразилия.