Жителите на санданското село Ново Делчево се обявиха против отбиването на трафика от главен път Е-79 през територията на населеното място. Недоволството на хората бе породено в следствие на изпратено искане от Агенция "Пътна инфраструктура" за пренасочване на потока от превозни средства по обходния маршрут през селото заради строежа на Лот 4 от автомагистрала "Струма".
Към исканията на хората се присъедини и Атанас Стоянов от Общинска администрация - Сандански, съобщава struma.bg. Той поясни, че последна дума за решение имат местните парламентаристи, които трябва да гласуват на предстоящото заседание дали дават съгласие от 12 ноември целият трафик по главен път Е-79 да бъде насочен към централната част на село Ново Делчево. Ат. Стоянов заяви, че ще предложат на АПИ друг вариант, да се ползва черният път покрай бившата хладилна база до с. Дамяница, за да се избегне денонощният тормоз на местното население.
Любопитен е фактът, че след построяването на Лот 4 пътят през Ново Делчево ще бъде "запечатан" и жителите на Мелнишкия район трябва да пътуват през Джигурово, за да стигнат до Сандански.
Щом ще се строи магистрала, за всеки лот трябва да се знае всичко предварително. Аз не знам, пък и АПИ също, откъде например ще преминава магистрала „Струма" при моста до Стара гара, Вълково. Още не са започнали отчуждителните процедури, а при мен дойде човек, който се оплака, че половината му лозе вече е отнето. И никой не го е потърсил - нито за запознаване, нито за обезщетение", каза Ат. Стоянов.