В програмата на парламента за тази седмица е предвидено ново обсъждане на Закона за Министерството на вътрешните работи, приет от Народното събрание на 28 май 2014 г. и върнат с Указ от 9 юни на президента, предаде БГНЕС.

Предстои депутатите да гласуват на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта, както и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.

На второ гласуване ще бъде подложен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите, Законопроект за защита на растенията, както и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози.

Предстои да бъде разгледан проект на решение за удължаване срока на действие на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт.

Точка първа в петък – 20 юни е решение за персонални промени в Министерския съвет. Точка втора е прекратяване на пълномощията на народни представители. Парламентарният контрол е последен в програмата на НС.