Хората на "Атака" в Народното събрание налетяха към групата на ГЕРБ и създадоха безредици, след декларация на ГЕРБ, прочетена от народната избраничка Цвета Караянчева. В началото на паралментарния контрол тя заяви, че вотът през май е бил опорочен и искат честно и прозрачно разследване на "манипулацията с печатница „Мултирпинт”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в изказване от името на парламентарната група.

„Събраните до този момент факти и експертизи не доказаха по никакъв начин, че ГЕРБ е имала намерение да опорочи изборите”, посочи Караянчева. „Няма маркирани бюлетини, няма пряка връзка между намерените бюлетини и изборния процес. Опорочиха вота на избирателите, подведоха ги и днес консумират общественото недоволство”, заяви депутатът.

„Настояваме да се дадат отговори на въпросите: Откъде Мая Манолова е получила информация за печатницата? Кой е съобщил за нередности в печатницата Мултипринт? След колко време Манолова е подала сигнала? Кой е отговорен за изтичане на информация от прокуратурата? Кой е отговорен за разсекретяването на акцията и за появяването й в точно определена медия? Разпитан ли е журналистът Бареков? Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи партии – БСП, ДПС и „Атака”, да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл? Очакваме отговор на тези въпроси, за да не се допускат подобни инсинуации в бъдеще”, заяви тя.

След въвеждане на ред в залата ядосаният Сидеров се обърна от трибуната към Караянчава: Нямате право да говорите, вие, която ръкопляскахте на един българофоб - Ердоган, извика Волен Сидеров.

Миков даде 15 минутна почивка.