41-годишна пловдивчанка беше пребита и ограбена в дома си в район “Тракия” в понеделник през деня. Тинка Пенова твърди, че е станала жертва на хора, наети от фирма за бързи кредити, тъй като съпругът й имал много задължения, пише "Марица". “Пейчо е затънал в дългове, тъй като играе хазарт непрекъснато. Дължи пари на банки, на фирми, на негови познати. Страх ме е да изляза от къщи”, разказа Тинка.Във вторник по обяд тя се прибрала, след като ходила да й правят изследвания за рак. “Мъжът ми беше излязъл с детето и бях сама в апартамента. На вратата се позвъни, аз отворих, без да знам кой е, тъй като нямам шпионка, и двама едри мъже ме бутнаха навътре. Започнаха да ме удрят и да питат къде са парите. Казаха, че мъжът ми дължи 2000 лева на тяхната фирма и трябва начаса да ги върне. Единият ме удари в главата и аз загубих съзнание. Когато се свестих, къщата беше обърната с главата надолу, чантата ми бе изпразнена, липсваха джиесемът ми и 100 лева, които пазех за изследванията”, твърди Пенова. Тя е категорична, че нападателите не са се легитимирали, нито са показали документ и не знае коя фирма представляват.

“Пейчо е затънал в дългове, защото всеки ден играе по казината. Дължи 10 000 лева на банка, а от тези фирми, които дават бързи кредити, е взел много пари”, разказва Тинка. Според нея съпругът й е проиграл повече от 200 бона на хазарт. “Сигурна съм, че ако майка му не беше съсобственик на апартамента, досега щеше да го е продал и да го е проиграл”, твърди Пенова.

Двамата били женени от 6 години, имат петгодишен син Стефан. Тинка прекарвала повечето време при майка си в Перущица, тъй като твърди че съпругът я биел.

Преди време той завел дело и за попечителство над Стефан, тъй като Тинка имала психично заболяване. Никой от двамата съпрузи не работи, издържат се с инвалидните си пенсии. Пейчо свивал цигари и ги продавал по кафенетата. “Животът ми е истински кошмар. Като бях дете, баща ми ме смилаше от бой, а след това и от първия, и от втория си мъж добро не съм видяла”, казва жената.

Тя твърди, че се страхува да стои в семейното жилище, тъй като нападателите я заплашили, че пак ще се върнат и ще пребият цялото семейство, ако Пейчо не си плати задълженията. “Не мога дори да отида да си извадя медицинско. Нямам една стотинка, картата ми за градски транспорт свърши”, казва жената.

След като се свестила, тя звъннала в полицията и на място пристигнали екип криминалисти от Пето РУП. “Обещаха да заловят нападателите”, казва Тинка.

Съседите на Тинка и Пейчо са доста скептични към техните несгоди. “Може и да са я нападнали, но едва ли са взели толкова пари. Тя 100 лева не е виждала на снимка. Непрекъснато ходи и проси продукти от комшиите”, твърдят хора от блока. По случая е образувано дознание.