Фелдшерът Борислав Кунов остава с най-тежката наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, която днес бе потвърдена от окръжния съдия Христина Михайлова. Кунов, срещу когото от прокуратурата повдигнаха обвинения за блудство, остава в ареста въпреки събраните нови доказателства, чистото му съдебно минало и добрите характеристични данни.Фелдшерът бе обвинен в блудство с 8 малолетни и непълнолетни момичета - ученички от училище „Отец Паисий” във Враца, съобщава tribali.info. Според магистратите в досъдебното производство е установено, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият Борислав Кунов е извършил престъпленията. Това се потвърждавало и от показанията, които са дали разпитаните свидетели, както и от изготвените експертизи на пострадалите деца.

И до момента обвиняемият не е признал вината си. Давал е обяснения пред разследващите, в които отричал да е извършил деянията.
Разпитаните пострадали свидетели обаче, общо 13 деца, в присъствието на родители и близки, психолози и педагози, сочат категорично, че именно обвиняемият е извършил блудствени действия с тях в качеството си на фелдшер в учебното заведение, където работи. Блудствените действия са извършени за периода от 1 септември 2012 г. до 31 май 2013 г., като Кунов несъмнено е използвал положението на зависимост, което е съществувало помежду им.

Разследването продължава, като прокуратурата трябва да прецени дали да внесе обвинителен акт след приключване на разследването.