"Не искам да коментирам проста лъжа – преднамерено нещо, целящо да обслужи други партии".
Така Бойко Борисов коментира вчерашното изказване на Иво Инджев в ефира на Нова ТВ, който заяви, че Делян Пеевски се е обадил на лидера на ГЕРБ и го е посъветвал да подаде оставката си през февруари.

"В тази книга съм написал една новинка - Пеевски се е обадил на Борисов и го е посъветвал да подаде оставка през февруари", заяви вчера в ефира на телевизията Иво Инджев.

"Човекът решил да пише книга на мой гръб. Това може само идиот да го каже. И вече да не се казва Иво Инджев, а да си ползва агентурното име"
, коментира Борисов в разговор по телефона в сутрешния блок на Нова ТВ.

"Надявам се колегите от прокуратурата да си дават сметка какво правят. Ако има трима души, които са подготвили убийство на евродепутат, може ли да ги пуснат след един ден. Като няма доказателства, няма да ги арестуват". Така лидерът на ГЕРБ коментира задържането и освобождаването на тримата, обвинени в опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Нито Делян Пеевски, нито Цветан Василев ме интересуват в какви отношения са. Интересува ме неустойката по "Южен поток", категоричен бе Борисов в отговор на въпрос какво смята за конфликта Пеевски-Василев.

"Нямам отношения нито с единия, нито с другия", допълни още Борисов, който реагира остро на въпросите за отношенията му с депутата от ДПС.
На въпрос дали Пеевски и неговите медии се опитват за се сближат с Борисов и ГЕРБ, лидерът на партията заяви:
"Аз никога не определям на никоя медия кога и какво да пише за мен".

"Вместо да говорите какво се е случило около "Южен поток",  че Здравната каса е с половин млрд. надолу, това ще ми е последният разговор с вас", закани се Борисов. "Изнервен съм не от въпроси, а че в държавата парите изчезнаха и че има опасност да се разклати банковата система", коментира още той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и днешния КСНС при Президента.
"Ние повече от млн. пъти сме искали оставка. Не виждам смисъла от КСНС, те не са си подали оставка. Ние сме "За" избори, казвали сме го", заяви Борисов.