Днес задължително с чадър, защото след обяд ще вали силно. Причината за това е, че въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще е по-често значителна, ще има превалявания, на места придружени от гръмотевици. По-големи количества валеж се очакват в следобедните часове в Източна България и планинските райони. Временни разкъсвания на облачността ще има в предобедните часове. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.
По морето облачността ще е по-често значителна и на места ще има превалявания. Максимални температури ще са в диапазона 22 до 24 градуса, колкото е приблизително и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще бъде значителна, а в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, придружени и от гръмотевици. Ще духа до умерен западен вятър.

И през следващите дни ще останат условията за краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици и усилвания на вятъра. Възможни са градушки.