11 нелегални имигранти са заловени от Гранична полиция за два дни в Русе. Десетина са пътували с международен влак, а единадесетият е свален от русенско такси на Дунав мост.
Вчера в 2.15 часа на Централна гара при проверката на международния влак от София за Будапеща са открити трима чужденци, които представили малайзийски електронни паспорти, но с други снимки. При разпитите станало ясно, че тримата бежанци вероятно са от Шри Ланка и са водени от мъж и жена малайзийци, които били с редовни документи. Петимата са задържани, а мъжът и жената са уличени в каналджийство.
В същия влак са заловени и четирима пакистанци, които очаквали да получат статут на бежанци в България. Тъй като нямали нерви да чакат изготвянето на документите, те се качили във влака с намерение да заобиколят граничната проверка в Русе, като се крият по купета и тоалетни във вагоните. Сметките им обаче излезли криви и те също отиват на съд. Във влака е открит и нелегален иракчанин, който представил паспорт от Норвегия, но с фалшива виза.
В неделя вечерта на Дунав мост пък е задържан индиец в русенско такси. Чужденецът представил фалшива румънска лична карта и вместо в Гюргево, се озовал в ареста.