6 часа след началото на акцията на бул. "Цар Борис III" 159, където се намира бизнес сграда, прокуратурата пусна съобщение с информация за случващото се там, предаде БГНЕС.

"На 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества. Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд. До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии", гласи съобщението на прокуратурата.

БГНЕС по-рано днес съобщи, че в сградата на бул. "Цар Борис III" 159 се проверяват дружества. В операцията участват над 50 прокурори, следователи и полицаи. Извършва се прокурорска проверка, а служители на МВР оказват съдействие. В сградата се намират офисите на Корпоративна търговска банка /КТБ/, както и редакциите на ТВ7 и Нюз 7.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че проверката по сигнал на "Протестна мрежа" срещу Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски тече. Вече са разпитани 12 служители на КТБ, без Василев, който е в чужбина.

По повод информацията за проверка от представители на прокуратурата в TV7 и NEWS7, ръководството на телевизиите опроверга оповестените информации. "Заявяваме, че телевизиите не са обект на подобна проверка. Работата в тях продължава в обичайния си режим. Екипите на медиите отразяват всички актуални събития", се казва в официално съобщение на TV7.

Управителният съвет на Корпоративна търговска банка АД заяви в свое официално съобщение, че "банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане, каквито неверни твърдения се излъчват в публичното пространство".