Тук всеки любител на рибата ще се почувства като в рай, а този, който не е голям почитател на речните и морски видове, със сигурност ще се изкуши от голямото разнообразие и няма да излезе с празна чанта. Така накратко може да се опише богатият асортимент, който магазин „Дунав“ предлага на русенци. Популярният рибен оазис на ул.“Шипка“ до Кооперативния пазар е добре познат на клиентите, които знаят, че там винаги ще намерят прясна риба.
100% гарантирани качество и произход
Голямото преимущество на магазина, с което печели доверието на своите клиенти, е гаранцията за най-високо качество на предлаганата риба. Всички видове са придружени с документи за произход, като за ръководството на „Дунав“ е недопустимо да предлага риба със съмнително качество или неясен произход. Магазинът е зареден с различни видове речна и морска риба, като приоритет е дунавската риба - прясна мряна, толстолоб, шаран, облез, платика и распер. Разбира се, предлагат се и предпочитаните и много вкусни речни бяла риба и сом. В големи аквариуми плуват живи риби и клиентът може да си избере и от тях. Зареждането на речните риби се осъществява от борсата в Тутракан, както и от рибари в Батин и Мартен.
На щандовете в магазина има и голямо морско разнообразие - калмари и миди, цаца, скумрия, паламуд, хек и лаврак. По-претенциозните могат да намерят и много популярните напоследък сьомга и пъстърва. За любителите на експериментите в кухнята и новите вкусове със сигурност впечатление ще направят пресните раци, които се предлагат на конкурентни цени. Стремежът на магазина е редовно да обогатява видовете, които предлага на клиентите си, и да се разраства, като зарежда най-разнообразни риби. 
Облекчение от досадното чистене
Със сигурност едно от най-големите преимущества, които домакините намират в магазина, е безплатното чистене и транжиране на избраната риба. С това се елиминират неприятностите и мръсотията в кухнята, които понякога са причина за все по-рядкото купуване на морска и речна храна. Клиентите на магазина почти винаги се възползват от предлаганата безплатна услуга, която се извършва бързо и качествено, и то от професионалисти, които са наясно с тънкостите около процедурата.
Огромният плюс на магазина от изключително прясната риба се умножава и от факта, че предлаганите видове са на сравнително ниски цени. А освен на качеството, ръководството следи строго и за поддържането на хигиената на високо ниво. Така факторите, които често отблъскват хората от подобни търговски обекти, са елиминирани. Голяма помощ за домакините са и съветите на служителите в магазина, които не пропускат да обяснят най-подходящите начини за приготвяне на рибни ястия, както и да открехнат вратите за хитринки и тънкости в рибната кухня.
Редовни клиенти на „Дунав“ са ресторантите
Качеството и разнообразието, което рибният магазин предлага, са оценени от ресторантьорите и затова те са сред редовните клиенти, които разчитат на „Дунав“. На заведенията се предлагат и добри отстъпки в цената, особено на дунавската риба.
Специалистите в магазина отбелязват благоприятната тенденция все повече хора да се насочват към здравословното хранене. Голяма част от клиентите им задължително си приготвят веднъж в седмицата риба. Най-често хората избират какво да сложат на масата вкъщи според джоба си, затова клиенти се намират за всякакви риби и с всякакви размери. Не са малко и суетните дами и господа, които се грижат за добрата си фигура и задължително се консултират с рибните специалисти за най-подходящата за диета риба. Други пък се обръщат към речните и морски продукти след препоръка от лекар, а грижовни родители от малки приучават децата си редовно да консумират риба, за да им осигурят здрава костна система. Особено подходяща за тази цел е скумрията, която освен сила на костите при малките, помага за свалянето на холестерола при възрастните. Заради разнообразните клиенти специалистите в магазина играят ролята и на консултанти при избор на риба в съответствие със здравословното състояние и вкуса на конкретния човек. Най-често те съветват рибата да се пече на скара или във фурна, за да се запазят полезните й качества и ястието да се превърне в истинска здравословна наслада за организма. Не отричат и пърженето на някои видове и препоръчват на клиентите, които още не са опитали прясна дунавска мряна, бързо да наваксат пропуска.