Отец Иван от Нови хан предава грижите за приюта на сина си. Това ще стане до няколко дни и официално отец Григорий ще поеме организацията на хората. Това обяви самият отец Иван в предаването „Дневен ред” по TV7.
„Годините ми преваляват и трябва да се предават нещата. Аз няма да се отделя от нещата, ще им помагам, но вече бавно се движа, забравям, трудно ми е. 260 човека се издържат там. Ако нямаме приходи от добрите хора, няма как да оцелеем”, обясни отец Иван.

Той разказа още, че отец Григорий от малък е свързан с приюта. „Има помещения за бани, които той е строил като млък. Щом Бог ни е благословил, нещата ще се движат леко, добави отец Иван. – Казвал съм му и ще го кажа пак. Отец Григорий не трябва да обича парите, да мрази алкохола и да обича хората. Важно е човек да не се самозабравя. Хората да са добре е важно. Мисията на свещеника е да е милосърден.”

„Товарът е тежък, но ще го поема. Няма да е лесно да отговаряш за толкова народ, но ще се справя. Хората в приюта са благодарни за грижите и 90% от тях оценяват това”, обясни отец Григорий и добави, че име прекрасно семейство и две деца. Дъщеря му е седми клас, а синът му първи клас.