Своеобразен Шопен на животинския свят – свирещо на пиано мини прасе, е поредната сензация в интернет, пише в. "Дейли експрес".
Миниатюрната Тимбъл се изправя на задните си крачета и удря черно-белите клавиши с предните. 6-годишната четинеста пианистка носи различни тоалети за всяко свое изпълнение. Гардеробът ѝ включва деколтирана рокля без ръкави, ленти за глава и миниатюрни слънчеви очила.

Клипове с изпълненията на Тимбъл се радват на голяма популярност в сайта за видеосподеляне "Ютюб", а страницата ѝ във "Фейсбук" се посещава от многобройни почитатели.

Собственичката на четинестата пианистка, треньорката на кучета Кели Блекуел от Флорида, САЩ, научила питомката си да свири на пиано – детска играчка. Стопанката определя стила ѝ като технопоп.

"Взех Тимбъл преди шест години. Преди това имах друго прасе за домашен любимец, но то наедря доста, и ми хареса идеята да отглеждам прасенце, което няма да стане толкова голямо.

Моят приятел имаше участие в благотворителна изява, така че реших да науча Тимбъл да свири на пиано и купих детска играчка, за да се упражнява.
Когато стана достатъчно добра, смених играчката с детско електрическо пиано. Талантът ѝ ме изуми, затова ѝ взех и китара, с която също се справи отлично.
Тимбъл не свири определени парчета, по-скоро мисля, че композира собствена музика в стил технопоп", разказва Кели Блекуел.

Стопанката се надява, че един ден музикалната ѝ питомка ще участва в телевизионни програми като "Америка търси талант" или "Шоуто на Елън де Дженерис".