Всеки ден се чудя на лидерите на трите малки партии в парламента, които откраднаха управлението на държавата, как могат да се наричат победители. Това заяви в Хасково лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи "Фокус".

В Хасково Борисов се срещна със структурите на МГЕРБ от Хасково, Пловдив, Кърджали и Стара Загора.

За първи път ние спечелихме изборите веднага, след като бяхме управлявали един мандат; за втори път българите ни повериха управлението на държавата. И сега, лидерите на тези три партии се наговориха, и пред обществото твърдят, че са различни, но всъщност командният им център е един. Всеки ден се питам - как Сергей Станишев има морал да говори, че е победител, след като е докарал България до това положение? Тези хора нямат нито морал, нито силата да си признаят, каза Бойко Борисов.

Според председателя на ГЕРБ - Орешарски е забравил за всички официални входове и не знае нищо друго, освен задните входове. „Освен у нас, Орешарски вече месеци наред е в изолация и от света. Нито е ходил някъде другаде освен един път в Китай, нито световните лидери идват у нас. Това е тотална изолация", каза Борисов.

„На този фон се чудя как Местан обяснява на своите хора, че е в коалиция с партията, направила Възродителния процес? Как им обяснява, че управлява с бившите комунисти - защото БСП е партия на бившите комунисти, която не се е реформирала", каза Борисов.

„Тези хора са направили лагерите в Белене; взривявали са църкви, а 1944 г. са избили цвета на българската нация", каза Борисов.
„Ами Сидеров? Как обяснява на своите избиратели, че държи на власт ДПС? Местан казва кой ще е министър, а има 30 - 40 депутата, но Сидеров не говори за това. Той прости ли им на БСП и ДПС за всичко, което правеха, и за всичко, което той самият говореше преди 4 години, че днес говори само за ГЕРБ", каза Бойко Борисов.

Той допълни, че ако БСП наистина води в социологическите проучвания, са щели да направят избори и да ги спечелят. „Пуснали са в действие и лъжливите си социолози", заяви Борисов, по повод последните социологически проучвания.

„Първото, което направиха, беше да затворят държавната НЦИОМ, защото очевидно им пречеше и даваше верни резултати. Сега техните хора излизат и всеки ден твърдят, че БСП изпреварвала ГЕРБ и това било трайна тенденция. Е как ще ни водят? След като само преди два месеца на изборите във Варна ги бихме за пореден път всичките, победихме 17 партии срещу нас. Преди две седмици в Гърмен имаме 2500 гласа; повече от миналите избори. В червения бастион Трън ги бихме още на първия тур. Е, как ще ни водят по социологията тогава", каза Бойко Борисов.
Според председателя на ПП ГЕРБ - ако БСП наистина е водила по социологическите изследвания, щяха да направят избори веднага, да ги спечелят, да си направят правителство, „а ние да сме опозиция". „Само че дори и Първанов, и много други хора в БСП знаят, и казват публично, че те не са спечелили, и Станишев няма моралното право да управлява с ДПС и Сидеров", каза Бойко Борисов.