Русенецът Иван Радуловски, финалист в музикалния формат X FACTOR, е поредния талант, който заяви безусловната си подкрепа за кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата 2019. „Русенци винаги са отстоявали свободния си начин на живот. Затова, като млад човек, заявявам с отговорност, че моят град е града на свободния дух. Той е най-достояния кандидат за Европейска столица на културата 2019“, категоричен е Иван.

На 24 години, Иван вече има зад гърба си близо 50 песни лично творчество и сериозен брой фенове в You Tube. Роден е на 6.12.1988 г. в Русе.  Завършил е СОУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ”, специалност „Английски и Руски език“.  В момента е студент по „Маркетинг” в Русенския университет.
Открива таланта си още като ученик  в Детска вокална група „Слънце” към Общински детски център за култура и изкуство. „Благодарение на професионализма на ръководителите ми,  бързо станах любимец на русенската публика. Участвах  във всички големи концерти, организирани от ДВГ „Слънце” и Община Русе“, споделя Иван.
За кратко работи в чужбина, а по късно и в София. През лятото на 2013г. участва в кастинг на музикалния формат „X FACTOR ” на Нова телевизия, където се класира в групата на победителите за големите концерти.

Иван Радуловски разчита на подкрепата Ви на:

https://www.facebook.com/radulovofficial
https://www.facebook.com/xfactorbulgaria


Още новини за кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г. може да откриете на официалния сайт ruse2019.eu  и във Фейсбук www.facebook.com/Ruse2019