Адвокатът на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов-Менко Менков, изрази готовност да се подложи на детектор на лъжата в чужбина по обвиненията към него за любовна връзка със съдия Димитрина Ангелова.
Днес съдийката си направи отвод по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по искане на прокуратурата. Мотивът е публикации в медиите за близки отношения между Ангелова и адвокат Менко Менков, който е защитник на Цветанов по делото за възпрепятстване на използването на специални разузнавателни средства.

Познавам почти всички съдии в град София, но не я познавам лично тази жена - не съм пил кафе, не се познаваме, не съм ходил на ресторант с нея, бе категоричен в предаването "Лице в лице" по bTV Менков.

Той посочи, че е дал предложение да бъде изследван на детектор на лъжата в независима институция в чужбина, защото у нас имало проблем и той бил при хората, които работели с тази апаратура. Идеята на Менков е с него да замине и прокурор Калоян Ангелов, който също да се подложи на детектора и да отговори на въпроса дали е упражнил влияние при искането на отвода на съдийката. 

Менков, който пое и делото срещу Богомил Манчев за усвояване на крупни суми от НЕК, повдигна и друга тема - за това, че една и съща следователка - Царева, работи по делата и срещу Цветан Цветанов, и срещу Станимир Флоров и срещу Богомил Манчев.

Нямам впечатления за нейната компетентност. Но въпросът е спазен ли е случайният подбор и защо точно тя води всички тези дела, коментира адвокатът. НСлС е игнорирана в последно време от прокуратурата, вероятно, защото там следователите са с по-голямо достойнство и чест, подхвърли защитникът.

Богомил Манчев посочи, че ще отстоява до край гражданските си права. Той е бизнесмен на световно ниво. Внушават се определени тези, когато прокуратурата говори безотговорно. Говори се, че Манчев е ял от баницата, но в българските закони няма престъпление "ял от баницата", отсече защитникът по делото. Той отрече да знае дали бизнесменът е бил подслушван с думите: Не знаем и не сме получили данни за СРС-та.

Менков показа писмо от НЕК до компанията "Уорли Парсънс", с която договорът бе прекратен преди дни. То доказва, че договорът с "Риск инженеринг" на Богомил Манчев беше в сила и не беше развален към момента на акцията, коментира адвокатът.

На въпрос кой е този мъж, висок 1,90, за когото Богомил Манчев спомена, че иска да удари бизнеса му, Менков посочи, че бизнесменът не му е споделял името.

Но аз се досещам кой е. Няма несериозни хора на това ниво. Виждате, че този човек успява да повлияе. След като на Манчев повдигнаха невъзможно обвинение, че на неустановено място и в неустановено време е получил пари по договора си, коментира защитникът.

Не съм участвал в съдебна фаза - нямам контакт с Галеви и не знам къде са, каза Менков на въпрос дали знае нещо за братя Галеви, по чиито дела работеше в досъдебна фаза.