Димитър Дъбов да бъде отстранен като председател на предизборния щаб, настоя Костадин Паскалев на пленума на „Позитано”20. Изказването на бившия царски вицепремиер било едно от най-смисленото и разумно като доводи. И в този час червени активисти си изливат душата по отворените за дебати микрофони. Журналистите са извън залата.

Паскалев е предложил Сергей Станишев да направи бързи промени в Изпълнителното бюро на БСП. Той е настоял да бъде отстранен Димитър Дъбов като председател на предизборния щаб, защото носи само негативи.

„Много хора аплодираха Паскалев за тази смелост, защото се знае, че Дъбов е един от неуспелите кадровици във властта в центъра и в провинцията”, призна участник в пленума.

Социалисти дори коментирали, че е добре Сергей Станишев да спре да се показва пред медиите в компанията на Димитър Дъбов и Евгений Узунов, които са негови заместници, защото те са „стари муцуни” и носят само негативи на своя лидер и червените.

Паскалев също поискал оставката на Сергей Станишев, но едва след като свърши работата и разчисти централата на БСП от кадри, които дискедитират и не водят напред своята партия.

Николай Малинов, който е издател на вестник „Дума” и депутат, е защитил силно Станишев и е оспорил идеята за оставки на ръководството.

Георги Пирински също се изказал, но както обикновено, никой не разбрал за какво става дума.