Внесеният втори вот на недоверие за провал в областта на регионалната политика и инфраструктурата е опит да се отклони вниманието на на обществото от дискусията за тефтерчето на вече подалия оставка председател на комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Това смята лидерът на БСП Сергей Станишев минути след като опозицията внесе вота си.

Очевидно това е отговорът на ГЕРБ на дискусията за тефтерчето на Филип Златанов, заяви Станишев.

Днес НС трябваше да гледа оставката му, но поради отстъствието на ръководството на ГЕРБ и неидването на Златанов точката беше отложена.

По думите на Станишев те са се скрили позорно от дискусията, която разкрива технологията на властта през последните години.

Зад инициалите Б.Б. и Ц.Ц. стоят имената на тези две личности, които отсъстваха от залата и сега се опитват да отвлекат вниманието, каза още Станишев. Според него това е поправителният изпит на ГЕРБ след провала на първия вот.

Те дори не можаха да формулират една теза. Стигна се до абсурда и небивала практика тези, които искат вота, да бягат от него, каза още лидерът на БСП. Надявам се най-накрая да чуем някакви аргументи, заяви още червеният председател.

Той нарече мотивите на ГЕРБ за втория вот нелепи. Според Станишев ГЕРБ да внасят вот за регионалната политика, след като диспропорциите в регионите са се задълбочили по време на тяхното управление, е нелепо.

Той отново лансира, че ГЕРБ не са успели да уговорят допълнителни средства от ЕС за развитие на най-бедните райони у нас, както са направили други десет страни.

Те да внасят вот на тази тема е смешно и жалко. Надявам се да бъдат в залата, за да обосноват своите напъни. Имаме много добри отговори, категоричен беше соцлидерът.