Убиецът на Паоло е говорил по мобилния си телефон, когато е прегазил момченцето.

Това твърдят пред „ШОУ” свидетели на фаталния инцидент. Разследващите също потвърдиха, че проверяват тази версия.

Те са изискали разпечатки от мобилния телефон на Георги Сапунджиев, за да проверят дали действително е водел разговори към 18:45 часа на 2 юни, когато бе прегазено 4-годишното дете. По същото време в автомобила е бил и синът на бизнесмена. Баща му тъкмо го е прибирал от училище “Васил Левски” в Стара Загора. Двамата са спрели до пешеходната зона, защото детето е поискало пуканки, научи още „ШОУ” от разследващите, извършващи възстановка на случая.


В деня на погребението на малкия Паоло сякаш се спуска знак Отгоре, за да покаже колко ненавреме си е отишла душата на малкото ангелче. Докато най-близките приятели са се събрали на гробището да изпратят детенцето, хора отвсякъде прииждат с цветя към лобното място на момченцето. В този момент пламва огън! „Хлябът гори! Вижте! Подпалил се е!... Боже, вижте, изгорял е! Почернял е целият! Почерня, почерня хляба като майчицата и като таткото на това детенце, на тази невинна рожбица, Божке! Подпали се като чергата им”, вика и нарежда възрастна жена, облечена цялата в черно. Тя коленичи пред купчината цветя и обреден хляб, и с голи ръце се пресяга във вътрешния кръг, където внезапно избуелите пламъци вдигат връх. Пламъците стигат до букет от бели калии. За миг и те пламват силно. Огънят, тръгнал вероятно от разлят наоколо разтопен восък от свещите, лумва още по-силно и плъзва за миг по стръковете цветя. В този момент млада жена се спуска да помага в гасенето на пламъците. Още няколко голи женски ръце набързо потушават внезапно лумналия буен огън в кръга с цветята , положени точно на мястото, където

кръвта на детенцето е белязала черния асфалт

на пешеходната зона на булеварда. Час след това някой поставя на мястото на овъглената пита в центъра на купчината с цветя за Паоло неговия некролог.
Седмица след смъртта на детенцето всички в Стара Загора са настръхнали и готови да линчуват шофьора. Семейството му се е изнесло от семейната къща в село Змеево, защото се страхува от отмъщение. Съпругата на Георги Сапунджиев е спряла сина им от училище, след като детето е било заплашено от свой съученик. Той спрял малкия на двора и казал, че баща му е убиец, разкриват пред „ШОУ” близки на Георги Сапунджиев. Самият той все още се намира в силно състояние на шок от случилото се.

В последните няколко месеца сякаш целият живот на бизнесмена се срива. Първо започват финансовите проблеми. Фирмата му, която се занимава с ремонт и строителство, започва да губи обекти и поръчки. Георги Сапунджиев задлъжнява, налага се да тегли кредити. На 18 септември 2013 г. той залага всички активи на „Еко енерджи мениджмънт” в полза на банка за 3 млн. 350 хиляди евро. На 20 ноември същата година Сапунджиев получава съобщение от друга банка, че всичките му дялове във фирми са запорирани заради взет и невърнат кредит от 199 103 лева. Независимо от финансовите постъпления, фирмите му все повече са на загуба. Дори започва да търси вариант да продаде бизнеса си. Пред приятел от село Змеево споделя, че е решил да се премести със семейството си в Петрич, откъдето е родом.
През април се случва още едно нещастие. На 28 април 19-годишният Ахмед умира при инцидент с дробилна машина в ТЕЦ „Сърница”.

Тя го завлича, откъсва ръката му

а след това тялото му е смазано от водещия вал и буквално разкъсано на части. Всичко се разиграва за части от секундата пред очите на ужасените колеги на Ахмед. Те веднага спрели машината, но за съжаление, било твърде късно. Момчето е едно на майка и баща, родителите преживяват изключително тежко смъртта на сина си и за всичко обвиняват Георги Сапунджиев, който е управител и собственик на фирма „Еко енерджи мениджмънт” – именно тя е била наета от ТЕЦ-а да работи по негови обекти.

Самият бизнесмен е потресен от случилото се. Той също се обвинява, че не е взел предпазни мерки. Среща се с родителите на починалия младеж и предлага да плати погребението.

За разлика от Стара Загора, в Сърница той е известен като местния благодетел. Така поне твърди пред „ШОУ” кметът на градчето Мустафа Аликанов: “Много лошо е това, което е станало с детенцето, но ние го познаваме като добър човек. Той преживя тежко смъртта на Ахмед. Сега се срещна пак с родителите му и предлага, като минат шест месеца, да му издигнат чешма – паметник. Тук, в Сърница, хората го знаят като благодетел. Винаги дава пари да се купят животни за Курбан байрям. На никого не е отказал помощ”, твърди пред наш репортер Мустафа Аликанов.

Съседи на Георги Сапунджиев от Змеево обаче го описват по съвсем друг начин. Един от хората, които твърдят, че той не е добър човек, е Стоян Трифонов, който има спречкване с него преди години. След смъртта на малкия Паоло мъжът заяви: „Със сълзи на очи споделям, че

това е поредното зачернено семейство от Георги Сапунджиев

Моето стана също негова жертва. На 15 август той удари дете от ромски произход, след което роми пребиха него. Още същата вечер двамата с моя опонент скалъпиха историята, че аз съм пребил Сапунджиев. Осъден съм на една година условно. Тогава той спечели делото с поставени и купени лица", твърди Стоян Трифонов.

След като става ясно, че Георги Сапунджиев има спукано тъпанче след трагедията с Паоло и не се чувства добре здравословно, Трифонов казва, че това отново е симулация както преди години по време на делото срещу него. „Едно към едно това е заучен ход, който му помага във всяко едно отношение. Както му помогна и преди. Това са хора с бързи пари и бързи коли. Едно към едно! Карат като ненормални, придобиха малко самочувствие”, твърди Стоян Трифонов.

Делото в старозагорския съд, на което се гледа мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев, действително се превръща в цирк. По средата се налага то да бъде прекъснато заради здравословното състояние на обвиняемия. Според епикриза той има пукнато тъпанче. Защитата му твърди, че това е станало малко след инцидента, когато разгневени свидетели се нахвърлят върху клиента му. Адвокатът Георги Георгиев каза, че обвиняемият трябва да бъде незабавно опериран, тъй като, ако това не бъде направено, има риск той напълно да загуби слуха в лявото си ухо. Интересна подробност е, че същият адвокат е инициатор на движение “Стара Загора без джигити”.

Самият Сапунджиев запазва пълно мълчание през време на цялото дело. Накрая все пак магистратите решават, че той трябва да бъде пуснат под домашен арест. Според десетки потребители в интернет обаче, трябва да се иска отвод на съдиите, които били предубедени, и да се настоява за открит процес. Инициира се нова подписка, която бе поставена на обсъждане в социалните мрежи с искане за публичен съдебен процес за Георги Сапунджиев, оспорва се и медицинската експертиза. В подписката се иска още делото да бъде обявено за наказателно с много висок обществен интерес от Окръжна прокуратура в Стара Загора, както и ефективна присъда за Сапунджиев.

Агония

Дори и след смъртта на детенцето си Красимира - майката на Паоло, не намира думи на омраза, които да отправи срещу мъжа, прегазил момченцето, което е чакала 15 години и 6 опита ин витро... Тя признава, че се държи благодарение на подкрепата, която получава от познати и непознати хора. „Усещам много силно подкрепата от всички онези непознати хора, които продължават да ми пишат. Това е нещото, което ме крепи“, споделя Красимира Иванова. И добавя през сълзи:

„Точно преди седмица стоях на дивана и гледах дечицата ми, които си играеха покрай мен, и бях чувала само, че има майки, които страдат. Точно като всички, които в момента гледат. Бях гледала и аз, че има такива майки. Плакала съм с тях, подписвала съм се в подписки и ето, че днес съм на тяхното място... Чувството за вина, че не съм направила нещо повече, ме изгаря отвътре. Молбата ми е да не оставяте някой друг да ви отнеме любовта!“, призовава майката на красивите близначета Паоло и Анджела. Тя обясни, че дъщеричката й е получила помощ, за да се справи със загубата на братчето си и да може да порасне като здраво момиче. Независимо от това детето страда много и непрекъснато търси братчето си, все още неосъзнало, че него вече го няма. „Анжела със сигурност не е добре“, признава Красимира. „Една малка душичка никога няма да познае какво е любовта, никога няма да има първи учебен ден. Като излизахме на разходка, братче и сестриче вървяха заедно, единият казваше как се действа правилно, другият отговаряше: „Ще се справим заедно!”...”, изплаква още съсипаната майка.

По адрес на Георги Сапунджиев – шофьорът, който прегази Паоло, докато извършва неправилна маневра с джипа си, Красимира казва: „Когато човек греши, той трябва да каже, че е готов да понесе наказанието си. А това в момента, което се случва, това е продължението на цинизма“.

В понеделник окръжна прокуратура – Стара Загора протестира пред Апелативен съд - Пловдив мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев „домашен арест” и поиска тя да се замени с най-тежката мярка – „задържане под стража”.

Възстановка на трагедията

Трагедията за семейството на Паоло е още по-голяма, защото той е чакан цели 15 години след 6 опита инвитро. Във фаталния ден, малко преди ужасяващия инцидент, майката на близнаците е заедно с момиченцето си само на 30-ина метра от случващото се на кръстовището на ул. „Кольо Ганчев” и бул. „Цар Симеон Велики”. Семейството живее малко по-надолу – на пресечната улица „Кольо Ганчев” №46. Бащата и малкият Паоло вървят напред по пешеходната зова на булеварда. Момченцето кара колелото си само на метри от бащата. “Крещях: "Спри, бе!". Прегази детето ми като животно, буквално пред очите ми!”, споделя през сълзи потресеният баща на Паоло.

Пристигналите на място екипи на “Спешна помощ” само констатират смъртта на детето, а събралото се множество тръгва да замеря с каквото намери шофьора на джипа. Хората дори опитали да се саморазправят с убиеца, но полицаите успяват навреме да изведат от мястото 44-годишния шофьор Георги Сапунджиев.

Пред „ШОУ” свидетел разказва: „Бях на мястото малко след 19:30 часа. Убитото детенце още не беше прибрано. Лежеше на асфалта-покрито. Виждаше се ръчичката му и част от косицата. Под тях имаше кръв. Ужасно!... Мина време, докато дойде линейката на Съдебна медицина с д-р Тодоров. Много народ се беше насъбрал. Жените направо виеха и викаха: „Убиец! Убиец! Избиха ни децата! Убиец!”. Откакто бях там, не видях някой да е ударил шофьора. Но видях как полицаите го качиха в колата и набързо го отведоха, защото хората вече ритаха джипа му, блъскаха го. Коментираха ужасени как таткото сам вадил детенцето си изпод гумите на джипа и то издъхнало в ръцете му.”