"Г-н Станишев прави българския народ заложник на провалената си кариера и силното си его. Надявам се партията БСП да внесе мъничко разум и да овладее изключителните глупости, които прави нейният лидер. Избори през юли са технологично невъзможни и обслужват единствено интересите на ГЕРБ и ДПС". Това твърди лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков, съобщават от пресцентъра на партията.

„България без цензура“ предложи дата през октомври. Готови сме на компромис и за провеждане на избори в края на септември или началото на октомври, както предположи президентът. За целта трябва партиите, членуващи в Европарламента да се съберем преди да е разтурен българският парламент и да обявим обща дата за предсрочни избори", казва още Бареков.

И допълва: "Още веднъж завявам, че позицията на Станишев за избори през юли е идиотска, непремислена и изцяло обслужваща Бойко Борисов. Нека да помислим и за българския народ, който заслужава да чуе нашите тези и управленски мерки в предизборната кампания и който традиционно в края на юли и началото на август или е в отпуск, или е на полето при земеделската продукция, или работи на морето".