Сблъсък между лекарката от болницата във Велико Търново Милена Узунова и депутата Хасан Хаджихасан действително е имало. Това заяви пред Нова телевизия директорът на лечебното заведение д-р Стефан Филев. Той, обаче, не се нае да посочи причината за конфликта. Той уточни, че няма записи на инцидента от камерите, защото не се пазят."Тя е била блъсната и си е ударила главата", потвърди той. След инцидента са били извикани компетентните органи, които са разследвали случая и са снели показания, Филев ще чака становището им, преди да каже какво се е случило.

Той не е говорил и с пострадалата лекарка, тъй като веднага след случая тя е излязла в 10-дневен болничен. Той й е издаден от личната лекарка, която й поставила диагноза "сътресение на мозъка". Филев е уверен, че за съпругата на депутата са положени всички необходими грижи.

Не на същото мнение, обаче, беше самият Хасан Хаджихасан, който се включи по телефона в сутрешния блок. "Не смятам, че от една човешка трагедия трябва да се прави медийна сензация. Аз не съм конфликтен човек. Може да съм повишил тон или да съм по-рязък, но единственото което исках, е своевременна медицинска помощ на съпругата ми", заяви той. Депутатът изтъкна, че само преди три седмици семейството му е било сполетяно от трагедия - починал зет му на 37 години. Това се случило в същата болница поради липса на дефибрилатори.

Изплашен за състоянието на съпругата си, Хаджихасан я завел на скенер по предписанието на лекар, след което бързо трябвало да я върне в спешното. Тя трябвало веднага да легне и да й бъде включена система. Нямало знаци, обаче, откъде се влиза в спешното и Хаджихасан тръгнал през първата врата.

Там била въпросната лекарка Милена Узунова, която се опитала да му попречи да мине. "80 см разстояние има помежду ни. Аз леко я побутнах", каза депутатът като уточни, че я бутнал с количката, с която пренасял жена си.

Узунова затиснала вратата с крака си и му казала: "Оттук не се влиза". Депутатът й обяснил ситуация, както и че жената трябва по най-бързия начин да бъде на системи, три пъти я помолил, но тя не отстъпила. Тогава станал сблъсъкът. Хаджихасан изтъкна, че само леко я е бутнал.

Любопитно е и какво се случило след инцидента. "След този случай 20 минути няма кой да постави система на съпругата ми", каза Хаджихасан. Наложило му се да звъни на директора на болницата, за да го накара да задейства медиците. Сега той очаква да я изпишат и вероятно лечението й ще бъде продължено в София.

Колкото до комоциото на Узунова, той говорил с личната лекарка, поставила диагнозата. Не е направен скенер, за да се види има ли наистина сътресение, а джипито се оплакало, че било подведено от Узунова да й издаде болничен.

Депутатът стигнал и по-далеч. Той подал жалба в Българския лекарски съюз (БЛС) срещу Милена Узунова. Там му казали, че това е 18-ата жалба срещу тази лекарка. "Запазвам си правото да видя какво ще е решението на Етичната комисия към БЛС", заяви Хаджихасан.