Бдителни минувачи грабили рибата от смазания бус, който бе ударен от влак. Докато полицаите правили замервания, в тревата около жп линията се размразяваха пръснати скумрия и двайсетина пакетчета с цаца. Според очевидци, хора от близките къщи от Куртово Конаре успели да "наловят" по една чанта риба.
Двамата търговци на риба са в болница, след като опитаха да пресекат жп прелез и бяха пометени от влак. Инцидентът стана днес следобед, около 14.45 часа в Куртово Конаре. 23-годишният Васил З. и 48-годишният Здравко Д. пътували с хладилен пикап "Ситроен" към Пловдив. Преди това двамата били натоварили каросерията на камиончето с десетина кашона замразена скумрия и цаца от базата на фирма "Алфа Фриго", съобщава „Марица”.

На прелеза на Куртово Конаре преди е имало бариера, но в последствие тя е била демонтирана.

На прелеза в село Куртово Конаре посока Ново село Васил тръгнал да пресича линията при включен светлинен и звуков сигнал. В същото време по релсите минал влак на "НКЖИ" , който превозвал траверси. Влакът блъснал ситроена и го изхвърлил на 7-8 метра извън траверсите.

Шофьорът и спътникът му останали затиснати между ламарините . На място след минути пристигнал екип на Гражданска защита, който разрязал автомобила и извадил пострадалите. Те били откарани с линейки в УМБАЛ "Свети Георги".

Двамата са опасност за живота. Имат разкъсно-контузни рани и счупвания. Специалистите са ги изследвали на скенер за черепно -мозъчни травми. Единият пациент е настанен в клиниката по анестезиология и интензивна терапия /КАИЛ/, другият в - в гръдно-коремна хирургия, където ще бъде опериран.

Влакът е превозвал траверси, свалени при ремонта на трасето Пловдив - Пазарджик, което се извършва от "Инжстрой Инжинеринг" и още две испански фирми. Товарът е бил предназначен за депото в Кричим.

Машинистът се е движел по предварително определено разписание, на прелеза е имало звуков и светлинен сигнал. Дали водачът не го е видял, или техническа повреда го е забавила на прелеза, предстои да бъде изяснено. На място полицаи от Транспортна полиция правеха оглед. ЖП работници пък възстановиха повредената уредба встрани от релсите.