"ФИФА намери начин да ни изхвърли от битка за титлата през 1994 г., защото стигнахме прекалено далеч" – разкрива 20 години след незабравимото американско лято Йвайло Йорданов пред авторите на книгата "Българи, Юнаци" – лъвовете на световни първенства", Кристиан Иванов и Георги Иванов.

Думите му се потвърждават и от други негови съотборници от националния отбор, разкриващи неизвестни подробности, случили се зад кулисите на най-големия футболен форум.

"Преди полуфинала с Италия ни готвеха допинг капан", заявява сензационно Бончо Генчев. "Никога нямаше да ни допуснат до финал с Бразилия." Това са само част от невероятните факти, събрани в книгата, която ще излезе на 11 юни, заедно с тиража на вестник "България Днес".

С разкази от първо на футболисти и треньори, живи участници в събитията, е разказана историята световните първенства, на които България играе. Не са спестени и всички скандали, съпътстващи най-вълнуващото футболно събитие от началото, дадено в Уругвай през 1930 г. до последния шампионат в ЮАР 2010. Цената на книгата е 6 лева.