Стотици хора в Силистренско може да останат откъснати от света заради занемарен път. Превозвачите отказват да пътуват до три села заради огромните дупки по пътя, който e част от републиканската пътна мрежа.
Юсуф Акиф е единственият превозвач, който се е съгласил да кара с автобусите си по разбития път до селата Попина и Гарван. И вече съжалява.

„Няма и месец откакто смених предния лагер - 116 лева струва един лагер на предното колело. Хора возя, не дай си Боже по пътя да беше се случило - 90 процента обръщане - няма друг изход. Както стана с колегата от същата линия – Гарван-Русе. С трима убити. Тъй че да си направят извода, ние хора возим, не е товарен камион”, казва пред bTV шофьорът.

Колегите на Юсуф категорично отказват да пътуват по линията, той също се замисля да се откаже и селото ще остане без никакъв превоз. „Една година нищо не са направили по пътя. Аз имам и други линии, но такъв хаос никъде няма”, допълва мъжът.
Ако общественият превоз спре, повечето от жителите на селата ще останат откъснати от света.

„Теглило за трите села! Това са 1300 човека - възрастни, които ден през ден ходят със здравните книжки по аптеките. От 2012 година се молим на областно пътно управление за поддръжката на тази отсечка”, коментира Иван Петров, кмет на с. Попина.

От пътното управление заявиха пред bTV, че 1-километровият път е предвиден за ремонт по различни европейски програми. Кога ще стане това обаче, никой не се наема да каже.