Скандализирани бургазлии сигнализираха, че служебната кола “Хюндай”, която се ползва от РЗС-Бургас, е била дадена за ползване на младоженци в дена на сватбата им. Анонимният сигнал е изпратен до министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, а копия са изпратени до областния управител Павел Маринов и председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Нигяр Джафер. Читатели на “Флагман” пък са изпратили на сайта снимки от събитието. В деня на сватбата регистрационният номер на автомобила е закрит и върху него е поставена табела с надпис “Младоженци“. Според авторите на сигнала, директорът на инспекцията д-р Георги Паздеров е предоставил автомобила на колегата си Сергей Христов, който му е личен приятел и в същото време е началник на административния отдел. Миналата година Христов омъжил дъщеря си, а служебната кола трябвала за сватбата във Варна.

“Служебният автомобил се използва като частен – без значение предназначението на пробега и километрите, с повод и без повод“, пише в сигнала.

С много от фактите в него е бил запознат и бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова. Проверка в бургаската инспекция не последвала, а по-късно д-р Паздеров получил правителствена награда за спасяване на ранените евреи при атентата в Сарафово.

“На нас, работещите в РЗИ – Бургас, не ни стана ясно за какво точно беше награден. Той, в качеството на директор на РЗИ – Бургас, какво е извършил, за да получи тази награда? Нито е участвал с квалифицирана медицинска помощ, нито е бил участник в хирургичната намеса за извършване на оперативна дейност за спасяването на ранените“, негодуват авторите.