На  20 Септември, актьорът Евгени Будинов даде старт на конкурс за детска рисунка на тема „Яжте риба тя е вкусна и полезна“ в град Тутракан.
     Надпреварата за детска рисунка се провежда под мотото „Рибният дар на рисунките е господар!“ и е част от проект по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" на Република България, финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007 - 2013 г ., изпълнение на проект “Промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Тутракан“.
     Звездата от сериала „Етажна собственост“ посети лично училищата и детските градини на територията на Община Тутракан, за да обясни на децата по забавен и закачлив начин изискванията за участие в конкурса, както и това колко е полезна консумацията на риба и рибни продукти.
     Право на участие бе предоставено на всички желаещи, без ограничения за  възрастта, материали и формата на творбите.
     Единственото условие, което актьора постави бе, творбите да се изпращат в запечатан плик на адреса на Община Тутракан с подробно описани контакти на участника.
     След приключване на посещенията в училищата и детските градини, актьорът Евгени Будинов, сподели, че се чувства изключително развълнуван от срещите с децата, особено в момент, когато очаква появата на собствената си първородна рожба.
     Децата от своя страна пък, приеха предизвикателството с особенна отговорност и подобаващ ентусиазъм и към момента в сградата на Община Тутракан вече има получени над 200 произведения на рибното изкуство.
     На 21 октомври, Евгени Будинов, официално ще открие изложба с рисунките на всички участвали в конкурса.
     Всеки, който би желал да се наслади на изкуството на младите творци, може да я посети в сградата на Община Тутракан.