Отборът на Стара Загора спечели II кръг от Републиканското първенство по плувка в сладки води.

Победителите успяха да уловят общо 21 618 кг. риба и получиха само 25 наказателни точки. Втори се нареди отборът на "Видракс" с 16 497 кг. и 30 наказателни точки, а трети останаха състезателите от "Биг фиш" със 17 482 кг. и 38 наказателни точки.

В индивидуалното класиране победител стана Аркади Райчин от отбора на Стара Загора с 8 528 кг. риба и 2 наказателни точки, втори се класира Румен Витков от "Биг фиш" с 6 618 кг. и 3 наказателни точки, а трети остана Даниел Василев от "Лебед" с 6 034 кг и 3 наказателни точки.

В генералното класиране, след два кръга, водач е отборът на "Видракс" с 3 наказателни точки, втори е Стара Загора с 4 , а трети Кърджали със 7 .

Езерото край град Шумен бе домакин на събитието, а днес времето беше доста по-благосклонно към риболовците и те успяха да покажат най-доброто от себе си.

Щастливите победители от отбора на Стара Загора заявиха, че са много доволни от състезанието и че силно се надяват да грабнат Републиканската титла. Те изказаха специална благодарност към своя рънър Ивайло Пасков, който ги подпомага както тактически, така и финансово.

"Много оспорвано състезание се получи. Шумен е желана дестинация за риболов, защото инфраструктурата е много добра, а и условията са отлични. Очаквам да се получи също оспорвано състезание в Бургас", заяви председателят на секция "Плувка" към българската федерация Георги Георгиев.

Между 12 и 15 юли ще се проведе и третият последен кръг от Републиканското първенство по плувка в сладки води. Домакин на събитието ще бъде язовир "Мандра" край град Бургас.