В усилието си да осигурят работещ парламент, управляващите прибягват до услугите на лица, които се пробваха да влязат в изпълнителната власт, заяви на пресконференция в централата на ПП "ГЕРБ" Цецка Цачева.

Според Цачева, с тяхната помощ се опитват да осигуряват кворума, гласуването и решенията. Става дума за Иван Иванов, по чиито случай има образувано дело в КС. На 20, 26 и 27.09.2013 г., Иван Иванов присъства в пленарна зала и бива преброен, участва в регистрацията и гласува. Това се случва успоредно с висящото дело.

Според Десислава Атанасова става ясно, че лидерите на подкрепящата коалиция не присъстват, за да подкрепят и да осигурят кворум. Иван Иванов гласува, осигурява кворум и бива преброяван като наличен от Михаил Миков. Този човек дори задава и въпроси за парламентарен контрол. Не е ясно в какво качество – дали като зам. министър или депутат.

От ГЕРБ очакват решението на КС и се интересуват дали един зам. министър е харчил парите на данъкоплатците и дали е ползвал всички пари и привилегии като народен представител. "Управляващите търсят всякакви начини да си осигуряват кворума на заседанията в НС. Това не се случва през последните 2 седмици. Така единствено може да падне рейтингът на парламента. Недопустимо е един уволнен зам. – министър да се върне и да гласува важни за държавата решения, каза още Атанасова. Цачева каза, че не знае защо не са предприети действия, за да се ограничи достъпът на Иванов до НС и този въпрос трябва да се зададе на управляващите. Няма решение дали ще се върнат, за да гласуват бюджета.