Окръжният съд в Стара Загора постанови мярка "домашен арест" за Георги Сапунджиев, който на 2 юни блъсна и уби на място с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора.
Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Пловдив. Прокурорът обяви пред журналисти, че може да обжалва, едва когато прочете мотивите на съда.
Днес Георги Сапунджиев е бил изписан от болницата и с прокурорско разпореждане е бил приведен в ареста. Адвокатът на обвиняемия Георги Георгиев съобщи пред журналисти, че Сапунджиев трябва незабавно да бъде опериран, защото има риск да загуби слуха в лявото си ухо.
Обвиняемият запази пълно мълчание пред съда.
44-годишният Георги Сапунджиев блъсна 4-годишния Паоло по време на маневра в пешеходна зона в Стара Загора пред очите на родителите му. Детето карало колело със сестричката си-близначка край Четвърто основно училище "Васил Левски", когато Сапунджиев го удря с джипа си "Ланд Роувър". Детето загива на място пред очите на десетки граждани, които са се разхождали в пешеходната зона.