Възможно е удавницата от Варна да е 35-годишна жена, обявена за издирване. Подозренията за това се появиха, след като шефът на варненската полиция главен инспектор Николай Калчев призна, че дама на тази възраст е обявена за издирване. Няма да съобщя откъде е жената, за да не тревожа близките й, добави той.

В момента търсенето на тялото продължава с обход на полицейски служители по целия варненски плаж. Калчев обясни, че търсенето в четвъртък следобед при вълнение от минимум два бала е било опасно и за водолазите заради мъртвата вълна. Моите колежки от кухнята казаха, че да видели тяло на жена да се носи по водата, обясни сервитьорка от заведение, което се намира до мястото, от което удавницата е скочила. Това разсея предположенията, че обявената за издирване може да е излязла невредима от водата.

След приключването на издирването около 18,30 часа вчера задуха силен западен вятър и днес в морето има опасни течения от брега навътре. Вероятно тялото на удавницата е завлечено обратно в дълбокото.

"Все още самоличността на жената не е установена. Водолазните екипи решиха да не влизат да търсят заради опасните течения. Катер на Морския спасителен център обходи района, но без резултат. Нашите служители са предупредили всички на плажа и рибарите да съобщят , ако видят тялото да плува във водата", каза говорителката на полицията във Варна Ивана Милева.