Хората от екипа на Би Би Си, които заснеха скандалния филм за Слънчев бряг, всяка сутрин се прибирали пияни. Това разкри Веселин Налбантов - собственик на хотела, където е бил настанен екипът от британски журналисти.

В началото на седмицата Би Би Си излъчи филма "Booze, Bar Crawls And Bulgaria", който описва курорта като място за леснодостъпни и евтини алкохол и наркотици, на сексуален разврат и престъпления.

От Българската хотелиерска и ресторантъорска асоциация съобщиха, че ще протестират срещу филма на Би Би Си. От асоциацията очакват подкрепа от ресорното министерство и от правителството ни.

След излъчването на филма и кметът на Несебър Николай Димитров го определи като тенденциозен. "Слънчев бряг" е бързо – развиващ се и модерен курорт и затова се правят такива тенденциозни филми", подчерта Николай Димитров.

"Филмът на британската телевизия Би Би Си за българския курорт Слънчев бряг не е част от кампания срещу българския туризъм, а филм за пиянството на британската младеж. Това е проблем на английската младеж. Това е проблем на Великобритания". Такова беше становището на директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.