Щетите от градушките в Добричка област възлизат на милиони левове, заяви директорът на областната дирекция “Земеделие” Зия Халил. Експертите все още изчисляват загубите от валежите, невиждани за последните 70 години в областта. Над 50 са заявленията, които земеделски производители са подали в областната дирекция “Земеделие” и те постоянно се увеличават, съобщи директорът й Зия Халил. Има щети както от градушките, така и от наводнения.
Засегнати са землищата на повече от десет села от областта, основно в Тервелско, но поражения има и в района на село Карапелит, пише "Монитор". Има земеделски производители, на които всичките им посеви и насаждения са погубени.

Унищожено е всичко – пшеница, ечемик, рапица, царевица, слънчоглед, овошки, домати, краставици, лук, тикви, дини, както на полето, така и в дворовете на хората. Проблемът е, че обезщетение се предвижда само за зърнопроизводителите, а за плодове и зеленчуци такова не се полага, обясни Зия Халил.

Пороен дъжд се изля през последното денонощие над Добричка област и предизвика масови наводнения. Има наводнени хотели в Албена и Кранево, имоти в Каварна, наводнено е спортното училище в Добрич, както и много частни домове.