Избрал да е лице на късмета, пловдивският коминочистач с подходящото име Христоско отправи специално пожелание: "По-малко да са пожарите, причинени от запушени комини тази зима".

Рязкото застудяване прави пожеланието съвсем актуално. Макар и най-често просто да ходи по улиците в перфектен оперетен вид, с чиста четка, и да се оставя да го пипат за късмет, Христоско е ревнив по отношение на основната си работа и скоро демонстрира пред японски филмов екип как се чисти комин. Изчиства дори не един, а два. А филмът с негово участие е гледан от 35 млн. души в света. Христоско намери място в него редом с още двама занаятчии египтянин, който прави парфюми и майстор на шапки от Панама.

Христоско е кръстен с божественото име, за да задържи живота в семейството си - преди него родителите му загубили четири деца. Той е от Хасковско, но липсата на работа го подгонила да търси препитание в Пловдив.

В зората на демокрацията парното още си беше включено навсякъде в големия град, но лека полека дървата пак излязоха на мода - или като по-евтин източник на топлина, или като атрибут на камини в луксозни жилища, разсъждава мъжът.

Така или иначе, Христоско си намира работа, а в свободното време изнася своя самодеен, но издържан и харесван спектакъл на късмета. Убеден е, че наистина го дарява на хората. Наред със Стефчо Автографа и клоуна Кени, той е третата жива градска легенда на Пловдив в момента. Винаги сериозен, винаги учтив и винаги с пожеланието: "Мислете за щастие, не мислете за грижи. Че то е като запушен комин, после стават пожари".