Грозен екшън се разигра в София днес. Трима мъже с маски и бухалки пребиха други двама в близост до кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Никола Вапцаров". На няколко метра от местопрестъплението се помещават офиси на ДАНС и НСО.
В късния следобед Мерцедес с пловдивска регистрация спрял внезапно. Трима от петимата пътуващи излезли навън с маски на лицата и с бухалки в ръцете. Те скочили на двама пешеходци и започнали да ги бият. На място обаче сравнително бързо пристигнали полицаи. Виждайки униформените, останалите в Мерецедеса мъже изчезнали в неизвестна посока и зарязали другарите си. Двама от изоставените все пак се измъкнали, но третият - на 23 години от Видин, бил задържан.

Като краен резултат един от нападнатите е откаран с травми в "Пирогов". Потрошен е и автомобил Рено, който бил в близост до мелето. До него е останала и една от бухалките - счупена по време на боя. Все още не е ясна причината за побоя. Според непотвърдени данни мелето е свързано с фенове на футболни клубове.