Обвиненият за злопуотреба с 1 млн. лева общински пари кмет на Тетевен Милен Ганев, който е под домашен арест, призна, че е бил близък до СИК и приятел с Младен Михалев-Маджо. Соченият за захарен крал не отрича, че е ползвал рафинериите на Илия Павлов за преработка на сурова захар. "И с него бяхме в добри отношения", казва Ганев, който е известен и като Милев.
Да, мога да правя пари и ги правя, защото съм умен, не проявява излишна скромност кметът, който седи под домашен арест. Ганев не отрича и за прословутите чували с пари, които хвърчали покрай него. "Имах милион долара ликвидност на ден и се разплащах по този начин - с чували", категоричен е тетевенският кмет. Той не отрича и това, че благодарение на приятелствата си с групировките по онези времена се е чувстла спокоен и това му е давало сила да е захарен крал.

В книгите си убитият автор Георги Стоев пише за него, че е изчезвал за 4 години. На въпрос къде е бил Ганев казва, че е стоял наоколо, бил е на морето, в чужбина, срещал се е с приятели и не го е търсил нито евро, нито интерпол, а баща му го е обявил за издирване.

Оттогава 10 години си почивал от "длъжността" си на захарен крал.  В книгите на Стоев той е описан като бивш портиер, сервитьор в Балкантурист, секач на дърва в Коми, продавач на зеленчуци.

За парите, за които е обвинен и стои под домашен арест Ганев твърди, че няма как да е откраднал 1 милион лева, при положение, че обществената поръчка била за 500 000 лева. Няма такава дефиниция "гадже", коментира той на въпрос вярно ли е, че фирма на негова близка приятелка е печелила търговете за парите.

Милен Ганев - Милев и тримата му заместници бяха арестувани от ДАНС на 17 март с обвинението за допуснати длъжностни престъпления за периода април 2012 - август 2013 г.

Ганев спечели местните избори през 2011 г. за кмет на Тетевен с листата на Земеделски народен съюз. На балотажа той победи Цецка Димитрова /Коалиция за България/ с 54% от гласовете. От 2007 до 2011 г. Милев пък бе председател на тетевенския парламент.