Хърватските медии сринаха "Динамо" със земята след загубата от "Лудогорец". "Разпусната и арогантна компания, точната дума е селска задруга!", ревна едно от най-големите издания в страната "Ютарни лист". "Загубите на Динамо" в Европа не са нещо необичайно. Начинът, по който "сините" загубиха в София, обаче буди само смях и сълзи. Знаем отдавна, че "Динамо" е клуб на чудесата. Смешни и незрели. Не обичам този израз, но той напълно важи в тази ситуация - селски кооператив!", твърди в коментара си Томислав Жидак. Сайтът "Индекс" пък поиска оставката на Здравко Мамич. "Мамич, скрий се! Новата ера на "Атомното "Динамо", както наричаше Здравко неговата медийна клика, изигра най-срамния мач в новата си история.

Нещата бяха по-зле от срещата с "Лион", в която "сините" отнесоха 7 гола! Най-добре е "Динамо" да напусне турнира сега", гласи редакционният коментар. "Ново петно: "Лудогорец" разнищи "Динамо"!", отчете "Вечерни лист". "Национален срам!", коментира "Вести". В Сплит обаче се радваха: "Идва шок и ужас на "Максимир", "Лудогорец" разнищи "Динамо". "24 сата" продължи да унищожава "сините". "В София се молех по едно време да слезе някой на терена и да хвърли бяла кърпа. Някой трябваше да постъпи като в бокса и да каже: "Стига толкова, прибираме се!"

В последните си 16 мача в Европа "Динамо" има баланс от 0 победи, 1 равен и 15 загуби! Не знам как ви звучи това, но е достойно за клуб от Андора или Сан Марино. Там дори щяха да разливат шампанско след равенството, а нещастниците, от които е било "отмъкнато", щяха да бъдат осмивани в родината си!", проплака пратеникът на медията Дубравко Миличич от София.