"Уникално грозни сцени по трибуните. Според мен хърватските фенове започнаха първи и провокираха ситуацията". Така президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира вчерашния мач за европейската квалификация между националния ни тим и Хървати, който бе спрян заради безредици по трибуните.

"Ние ще бъдем сериозно наказани, но хърватските фенове първи хвърляха. Не знам, дали ще бъде финансово наказанието или да играем без публика. Делегатите пишат, полицията е заснела, искам най-накрая някой да бъде наказан", категоричен бе Михайлов.

Срещата вчера бе прекъсната за около 3-4 минути, заради безредици. При резултат 0:0 главният рефер реши за кратко да прекъсне срещата, заради напрежението в сектора с фенове на гостите. Привържениците в Сектор Г, които се намират в близост до Сектор А, започнаха да палят факли, както и седалки. Полицията навлезе сред тях, за да укроти феновете.

„Правим всичко. Плащаме на полицията, плащаме на стадиона, за да изглежда добре, но от там натам трябва държава, това е", коментира той.

„Някои от основните играчи не играха на нивото, на което могат. През второто полувреме играхме по-добре, но не успяхме да си вкараме положенията. Нормално", заяви ощрМихайлов.

По думите му уграчите може би са респектирани. "Трябва да питате играчите. Ако говорим за нещо друго като организация или каквото се сетите - пак казвам - всичко е на много високо ниво, оттук нататък играчите трябва да си повярват", подчерта президентът на БФА

"Вярно е, че нямаме играчи в големи отбори, но сме им осигурили всички необходими условия. Питайте треньорите защо не са играли на максимума на възможностите си. Да, хърватите бяха явни фаворити, но беше хубаво да вземем една точка. Можехме и да го направим в края, но не успяхме. Като че ли бяхме респектирани от имената на съперниците, макар и да е ненужно. В тази група е тежко, всеки мач е важен, всяка точка е важна", завърши той.