Няма да има парламентарен контрол днес. Днес отново няма да има парламентарно заседание поради липса на кворум, обяви председателят на парламента Михаил Миков.

В 9.00 часа бяха регистрирани 113 народни представители, а след дадената 15-минутна пауза отново нямаше кворум, регистрираните бяха 110.

Депутатите от ГЕРБ и днес отказаха да се регистрират в пленарна зала. Бойко Борисов отново заяви в парламента: "Няма да им правим кворума".

Работният ден на депутатите трябваше да започне с парламентарен контрол. Вътрешният министър Цветлин Йовчев трябваше да отговаря на въпроси за използваните СРС-та и неправомерното подслушване на граждани през управлението на Цветан Цветанов като ресорен министър.

Орешарски не предлага мерки са събираемост и спиране на контрабандата. Лъжат хората, че ще създадат работни места. Протакат случая за Белене. Протакат делото за НЕК в Париж, каза Бойко Борисов. "Всеки сам трябва да си отглежда фикусчето", каза още Бойко по повод коментара на Сидеров, че "Атака" трябва да я пазят като "стайно цвете".

Мая Манолова призна също, че от ПГ на Коалиция за България е имало отсъстващи депутати и ще направят проверка дали те са били извън народното събрание по наложителни причини или не. Същото признание направиха и от ДПС – Камен Костадинов и Четин Казак, които се зарекоха също да обърнат внимание на дисциплината в собствените си редици. Мая Манолова допълни, че идването на работа е отговорност, персонална на всеки един народен представител и че поведението на ГЕРБ е деструктивно, които берат плодовете на създадения от тях хаос.