След бурни препирни депутатите избраха постоянна делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. За председател на делегацията беше избран народният представител от ПГ на ДПС Четин Казак. Изборът стана след поименна проверка за кворум. Тя бе направена от заместник-председателя на парламента Мая Манолова и стана ясно, че присъстващите народни представители в пленарна зала са 124, трима от които са от ПГ на ГЕРБ.Членове на делегацията от ПГ на ГЕРБ ще са Доброслав Димитров, Валентин Радев и Пламен Манушев. Депутатът от ПГ на Коалиция за България Спас Панчев е заместник-председател, Таско Ерменков от Коалиция за България е член на делегацията.

Изборът бе след остри спорове за председателското място в постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. От ПГ на ГЕРБ за председател беше предложен Доброслав Димитров. От ПГ на ДПС за председател беше предложен Четин Казак.
Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков заяви: „Тъй като тази делегация е една от най-важните в Народното събрание и има две предложения за председателски места, изборът на председател да бъде на ротационен принцип”.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви: „След като ПГ на ГЕРБ смята, че с това гласуване отстъпваме от принцип да се работи конструктивно, съм длъжен да обясня, че това не е така. Съвсем конструктивно ви се предложи да оглавите председателството на две делегации – вие отказахте. Вие отказвате да влезете в ръководствата на парламентарни комисии, на две делегации. Аз ако реша да ви се подигравам, ще ви се подигравам качествено. Сега решавате, че точно тази делегация на НАТО ви се полага. Първо, нямате никаква заслуга за членството на България в НАТО, защото бяхте в политическото небитие. ДПС има исторически и съществени заслуги за членството на България в НАТО. Това го знаят в НАТО, в ЕС и цяла България. Ще бъде избран председател на тази делегация член от ДПС”.

Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев пък се заяде с него: „Имате заслуги в тайните служби, това значи, че трябва да ви пратим за шеф на ЦРУ”.

От най-голямата парламентарна група нищо не зависи в тази зала, каза после пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, „Трябва да има нещо градивно, да има консенсус по определени въпроси. В тези комисии ние никъде нямаме председателско място, имаме едно заместник-председателско място”, обясни Велчев.