Специален буркан ще събира дарения в подкрепа на семейството на Ерхан и Севдие Ахмедови, които на 8 септември се сдобиха наведнъж с четири рожби. Инициативата е на управителката на пицария „Дон Вито Корлеоне“ Деница Григорова, която преди броени дни също е станала майка. Акцията ще стартира в края на седмицата. Засега от заведението планират да заделят по 3 лева от всеки празнуван детски рожден ден там. А пицарията определено се радва на интерес по отношение на празненствата, тъй като седмично се организират около 6-7 рождени дни, обясни управителят Асен Атанасов.
Дарения ще могат да оставят и всички желаещи да помогнат на голямото семейство в отглеждането на двете момченца и двете момиченца. Ерхан и Севи все още не знаят за инициативата, тъй като ръководството иска да ги изненада. И тъй като многодетното семейство е приятел на екипа на пицарията и ги познава, заведението е решило да ги подкрепи с каквото може. Кампанията засега е безсрочна, а организаторите замислят всеки месец да „отчитат“ събраните дарения на Ерхан и Севи.
Както „Утро“ писа, Общината увери семейството, че ще отпусне максималната еднократна помощ от 1000 лева за новородените четири бебета. Освен това на многодетната фамилия бе обещано настаняване в общински двустаен апартамент.