Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс може да запише поредния си впечатляващ рекорд в сряда, ако играе в двубоя от Шампионската лига срещу Шахтьор в Донецк.

Уелският футболист ще се превърна във футболиста с най-много изиграни мачове в най-престижния европейски клубен турнир, задминавайки друга футболна легенда - Раул. Двамата са изиграли по 144 мача в Шампионската лига, като още в сряда Гигс може да оглави еднолично тази класация. Най-титулуваният британски футболист е играл във всички от последните 20 сезона на лигата, като междувременно отбеляза 29 гола и на два пъти стана шампион на Европа.

Самият Гигс обаче бе изненадан, когато разбра, че е на прага на нов рекорд. "Наистина ли? Уау! Не знаех. Това е страхотно състезание и имах достатъчно късмет да го спечеля два пъти и да участвам в доста паметни мачове. Толкова велики играчи са участвали в този турнир, а Раул е един от най-великите. Ако го задмина, това ще е голяма чест за мен", сподели крилото пред официалния сайт на "червените дяволи". Гигс е изиграл общо 946 мача за Манчестър Юнайтед и е номер 1 по този показател.