Легендарният футболист на Манчестър Юнайтед Райън Гигс слага край на великата си професионална кариера, обяви самият той чрез отворено писмо до феновете на тима.

Уелсецът бе избран от новия мениджър на "червените дяволи" Луис ван Гаал за негов асистент, но няма вече да се изявява като футболист. "Днес е един фантастичен ден за Манчестър Юнайтед. Луис ван Гаал е страхотен избор за клуба и аз съм изключително щастлив, че ще имам възможност да работя с него. Искам да използвам тази възможност, за да обявя края на професионалната си кариера и започването на една нова, вълнуваща глава от живота ми", сподели Гигс.

"Изключително горд и щастлив съм, че имах възможността да представя най-великия клуб в света 963 пъти. Моята мечта винаги е била да играя за Манчестър Юнайтед и въпреки че ми е тъжно, че никога вече няма да облека екипа, се чувствам щастлив, че успях да изпълня тази мечта. Играх с някои от най-добрите футболисти в света, работих под ръководството на невероятния сър Алекс Фъргюсън и преди всичко, играх за най-великите фенове. Винаги съм усещал и оценявал вашата подкрепа", допълни крилото в отвореното си писмо.