"Слънчев бряг" е бързо – развиващ се и модерен курорт и затова се правят такива тенденциозни филми. Така кметът на Несебър Николай Димитров коментира филма "Booze, Bar Crawls And Bulgaria" на Би Би Си, който описва курорта като място за леснодостъпни и евтини алкохол и наркотици, на сексуален разврат и престъпления.

Димитров разказа, че екип на телевизията дошъл при него през лятото с мотив, че правят филм за района. Кметът добави, че той вече е имал предварителна информация, че той ще е тенденциозен.

"Съгласих се, защото ние нямаме какво да крием. На мен ми стана ясно от самото начало, защото четири пъти бях попитан за цената на текилата. Аз й казах (на журналистката Стейси Дули), че текила нито произвеждам, нито продавам. Знам, че е евтина, в сравнение с Англия и на други места има евтин алкохол", разказа Николай Димитров.

Той добави, че в курорта и в Несебър идват всякакви туристи – едни на семеен туризъм, други – на културно-опознавателен, трети – на ловен, четвърти – на развлекателен. Според него, това, че туристи прекаляват с алкохола и забавленията им излизат извън нормите, е проблем на възпитание и на средата, в която живеем.

Много конкурентни дестинации се притесняват от бързото развитие на "Слънчев бряг", затова се появяват и такива тенденциозни филми, смята Николай Димитров.